Mail ons

info@mondzorg-haren.nl

Bel ons

06 83 95 41 39

Tandvleesbehandeling

DSC01331-min
Mondzorg Haren

Tandvleesbehandeling

Ontsteking van het tandvlees

Ontsteking van het tandvlees wordt veroorzaakt door tandplak; een kleverig laagje dat zich hecht op uw tanden en kiezen. Tandplak veroorzaakt een ontsteking aan de randen van het tandvlees. Het tandvlees kan rood en gezwollen zijn. Bij het poetsen van uw gebit kan uw tandvlees gaan bloeden. Bloedend tandvlees is altijd een signaal dat er iets niet goed is. Een goede mondhygiƫne houdt uw tandvlees gezond.

Ontsteking rond de tanden en kiezen

Wanneer de ontsteking zich uitbreidt onder het tandvlees, wordt ook het onderliggende weefsel aangedaan. Dit begint met zogenoemde pockets waardoor ook de steunweefsels en het kaakbot rondom de tanden en kiezen verloren gaan. Zonder behandeling gaan de gebitselementen op de duur los staan.

De behandeling bestaat uit het opmeten van de ruimte die er is tussen uw tandvlees en de tanden. Dan volgt de eerste parodontale behandeling, die bestaat uit een diepte reiniging onder het tandvlees. Vervolgens beoordelen we het effect van die behandeling. Zo nodig wordt de behandeling herhaald. Tenslotte is er periodieke nazorg.

Bent u verhinderd? Wanneer u verhinderd bent dient u binnen 48 uur uw afspraak af te zeggen. Doet u dit niet? Dan worden er alsnog kosten in rekening gebracht.

Afspraak maken

Bel ons

06 83 95 41 39

Heeft u vragen? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder.

Mondzorg Haren